Loonkost

oona | use case omtrent loonkost

Om het HR- en aanwervingsbeleid financieel te kunnen onderbouwen, had oona nood aan inzicht op het vlak van de loon- en tewerkstellingskost. Met hukaroi hebben we een tool op maat ontwikkeld waar oona zelf mee aan de slag kan en die cashflowmatig inzicht geeft in de loonkost, inclusief evoluties (vb. door loonindexeringen, merit increases, etc.).

Tijl Carpels
November 30, 2022
Wij hadden (en hebben) een heel fijne samenwerking met hukaroi waarbij we een persoonlijke aanpak kregen en er geluisterd werd naar onze noden. Wij hadden nood aan een optimale oplossing voor het  budgetteren van onze loonkost. We kwamen samen tot een tool die ons nu in staat stelt om onze  loonkost zeer gedetailleerd te budgetteren op kwartaalbasis. Na de ontwikkeling van de tool kregen we ook nog updates over veranderingen in de wetgeving die een impact zouden hebben op  ons budget.

~ Anke Schrauwen, CFO

Over oona

Oona is een agency dat traditionele, sociale en influencer media samenbrengt.

Influencers en de ‘social media’-economie hebben mainstream, traditionele, digitale, betaalde en sociale media op een manier samengevoegd die niemand voor mogelijk hield.

Oona helpt ondernemingen om door dit steeds veranderende medialandschap te navigeren door hun verbinding met de mensen die hun bedrijf maken te verdiepen. Oona definieert wie deze mensen zijn en hoe zij hen het juiste verhaal kunnen bieden door middel van een mix van traditionele, sociale, influencer- en betaalde media. oona biedt oplossingen zowel in de kunst als in de wetenschap van storytelling.

Oona werkt in de Benelux, met vestigingen in Antwerpen, Amsterdam en Gent, en met een team van meer dan 50 getalenteerde mensen met vaardigheden op het gebied van digitale, sociale en traditionele media.

Oona werkt voor internationale merken zoals Levi's®, Samsung en L'Oréal Paris. Lokale kampioenen zoals Telenet, Streamz, TADAAM en Niko zijn ook gevestigde oona-merken. En met namen als Café Costume, Façon Jacmin en Morphe voegt oona een extra dimensie toe aan het portfolio.

Oona is gestructureerd rond zeven universums: beauty, fashion, food & beverage, design & interieur, entertainment, mobiliteit en tech en start-up.

Meer weten? www.oona.agency – everybody loves a good story since 2003

Uitdagingen

Oona wil op een duurzame manier kunnen blijven groeien. Aangezien oona diensten aanbiedt, staat duurzaam groeien gelijk aan een aanwervingsbeleid dat budgettair stevig onderbouwd is.

Kortom, om gedegen beslissingen te kunnen nemen op het vlak van aanwervingen en loonbeleid, had oona nood aan een oplossing waarmee zij scherpe inzichten kregen in hun loonkost en de samenstelling ervan.

Idealiter waren zij ook in staat om zelf berekeningen te maken, aanwervingen te simuleren op een bepaald punt in de tijd, loonsverhogingen te kunnen simuleren voor één of meerdere werknemers of een groep van werknemers, …

De traditionele spelers (sociale secretariaten, consultancykantoren) leveren een pdf of een spreadsheet op zonder bijkomende inzichten. Standaardoplossingen die uit het systeem rollen, terwijl oona op zoek was naar een oplossing op maat.

Oplossing

Die oplossing vond oona bij iuser.

Vertrekkend vanuit de noden van oona hebben we een tool ontwikkeld die hen in staat stelt inzicht te krijgen in hun loonkost. Niet enkel de loonkost op één welbepaald moment, maar ook hoe de loonkost evolueert in functie van loonsverhogingen, indexering, nieuwe werknemers, …

Hoe het loonbeleid oona is vormgegeven, werd vertaald naar een tool. Aangezien elke parameter door oona kan aangepast worden, hebben zij de volledige controle. Verandert er iets in het loonbeleid of willen zij de impact ervan simuleren, dan kan dat perfect zonder onze tussenkomst.

Met de tool is oona zelfs in staat om per kwartaal inzicht te krijgen in de loonkost, die kwartaal per kwartaal al eens durft te schommelen.

Op die manier heeft oona een cashflowmatig inzicht in de loonkost, niet alleen per werknemer maar ook nog eens op het niveau van de totale populatie van werknemers.

Meer weten?

Laat jouw contact gegevens achter en wij nemen zo snel als mogelijk contact op.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.